ХРИСТО ШОПОВ на сцената на ТЕАТЪР "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Скъпи приятели, знаете ли какво свързва: емблематичните български филми, превърнали се в легенди - "Вчера", "Маргарит и Маргарита", "Любовното лято на един льохман", българската драма - "Славата на България", култовата мега продукция на Мел Гибсън - "Страстите Христови", новите БГ сериали и филми - "Love.net", "Къде е Маги" , "Дървото на живота", "Четвърта власт" и още цяла плеяда български и чужди кино продукции?
Разбира се, това е едно име, една личност, един гениален актьор - Христо Наумов Шопов.
За нас е чест и истинско щастие, че Христо Шопов ще впише името си в най-новото заглавие от репертоара на Театър "Възраждане!
Очаквайте новата ни продукция в края на април!
От създателите на хита "Табу" на К. Джераси!
Режисьор Георги Михалков
Сценография и костюми Петър Митев
Със специалното участие на Христо Шопов!

Още новини

Ето я и дългоочакваната ни премиера - ВЕЛИКДЕНСКО ВИНО от Константин Илиев!
04.04.2017

Постановката на Весела Василева e в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на Константин Илиев.

НОМИНАЦИЯ ЗА ИКАР 2016
13.01.2016

Успешният старт на театър "Възраждане" за годината е вече факт. Бълграската композиторка и вокален педагог - Петя Диманова е номинирана за националната награда Икар 2016 в категория - Музика. Тя ще се състезава за наградата с музиката си към постановката „Къщата на гнева“ по Федерико Г. Лорка,  на режисьорката Диана Добрева. Друга музикална тема на Диманова, номинирана за Икар е към спектакъла „Опасни връзки”, на режисьора Стилиян Петров на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - град Варна.

Екипът на театър "Възраждане" изпрати една успешна и съзидателна година, която премина под знака на отличието. Доказателство са номинациите и наградите, с които екипът на театъра се сдоби в категории на националните нагаради "ИКАР" и "АСКЕЕР", XXVI Национален фестивал на малките театрални форми, гр. Враца и Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015.

Сред отличниците бяха актрисата Филипа Балдева, която беше номинирана за "ИКАР" 2015,  в категорията за поддържаща женска роля в постановката "Фотоапарати" от Пьотр Гладилин. Предствлението "Къщата на гнева", номинирано в четири категории на наградите "АСКЕЕР". От тях спечели две нагарди - за най-добър спектакъл на 2015 г.  и колективна награда за поддържаща женска роля. Постановката на Диана Добрева се сдоби  и с три награди в две категории от XXVI Национален фестивал на малките театри. Към отличията  се присъединява и наградата от Международния театрален фестивал "Скупи Фестивал" 2015 за най-добра женска роля на Жана Рашева.